16 Ocak 2014 Perşembe

Seramiğin İkinci Hayatı


Kırılan ya da zarar gören seramiklere hayat öpücüğü vermeye hazır olun! Biz bu "ikinci hayat" işine ilk kez Seramik Sanatçısı ve Akademisyen Aygün Dinçer Kırca'nın sergisinde rastladık. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Su Sarnıcı Galerisi'nde karşılaştığımız eserler evinde porselen bir eşya kullanan hemen herkesin ilgisini çekecek gibi görünüyordu. Sonra biraz daha araştırdık ve aslında her evde pek çok kez kırılıp dökülen porselenlerin ikinci bir hayatı hak ettiğine karar verdik. Belki de çöpe atmadan önce biraz daha düşünmeli ve yaratıcılıkla hem onlara hem de evlerimize yeni bir hayat bahşetmeli...

Çoğu zaman çayın ya da kahvenin en keyif verecek anında kırılıveren fincanlara yeni bir hayat vermiş Kırca. Böylelikle kimi zaman mahvolduğunu düşündüğümüz özel anlar da kırılan bardakla değil, bir sanat eseri ile hatırlanabilir olacak.

Sanatçı bazı eserlerinde platform kullanmaktan vazgeçmiş...

 



Aşağıdakiler sergiden bağımsız, sizlere ilham vermesi için derlediğimiz seramik ve porselen işleri.

Alçı ya da derz yardımıyla da elinizdeki bir bibloyu porselenle kaplayabilirsiniz.

Eğer özel bir şekil düşünüyorsanız, öncesinde mukavva gibi sert bir zeminle istediğiniz şekli çıkarın.


 

Bazen kırıp dökmeden de evinize ya da bahçenize bu fotoğraftaki gibi müthiş bir pırıltı ekleyebilirsiniz. Tek kalan ve hayata direnenler de sergilenmeyi hak eder!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder