16 Ocak 2014 Perşembe

Campari ile Tanışın

İtalya’nın en ünlü lezzetlerinden Campari, tam anlamıyla bir yemek üstü içkisi. İtalyalılar acımtrak bir tadı olduğu için bu içkiyi genelde içine taze sıkılmış portakal, limon suyu ya da soda ekleyerek tüketirler.

Tarifi Hazırlamak İçin...
Bardakta hazırlayacağınız Campari için 1’e 3 oranını kullanmanız gerek. Bir ölçek Campari’ye üç ölçek meyve suyu ya da soda eklediğinizde içeçeğiniz hazır demektir. Eğer tadı hala size acı geliyorsa bu ölçeği maksimum 4’e çıkarmalısınız. Çünkü bundan ilerisi, Campari’den çok meyve suyu içmek olur. Restoranlardaysa birer ölçek Campari ile yaban mersini suyunu şampanya kadehine koyduktan sonra kadehe buz ve ‘Prosecco’ adı verilen köpüklü, hafif şekerli İtalyan şarabı eklerler. Kokteyle mis gibi Akdeniz kokusu sinsin diye de genelde kadehe bir kaç nane yaprağı bırakılır.

Bugüne dek milyonlarca gün batımına tanıklık eden bu içkinin hikayesiyse Milanolu bar sahibi Gaspare Campari’ye uzanır. 19. yüzyılda Usta Gaspare tarafından keşfedilen bu içecek kısa bir süre sonra tüm Avrupa’da tanınır olmuş. Ardından da Torino’ya ulaşan bu içecek Martini ile buluşturularak yeni bir lezzet daha elde edilmiş. Eş miktarda Campari ve Martini Rosso’nun buz ve biraz soda ilavesi ile olan haline ilk başlarda Milano-Torino adı verilmiş. Ama Amerikalı turistler bu içeceği öyle çok sevmişki en sonunda Milano-Torino’nun adı Americano olara değiştirilmiş. ABD desteği ile tüm dünyaya yayılan Americano, bugün de pek çok yerde bulabileceğiniz bir kokteyl.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder