20 Ocak 2014 Pazartesi

1970'ler şehre geldi!

'American Hustle', nam-ı diğer 'Düzenbaz' beyazperdeye fişek gibi bir giriş yaptı. Hikayesiyle olduğu kadar kıyafetleri ve tarzıyla da izleyenleri büyüleyen film 1970'lerin kapılarını ardına kadar açtı! Bize de bu ufak kodları uygulayıp 2014'e 70'lerin kadınsı ve hareketli duruşunu uygulamak kaldı.
Şu sıralar H&M'den Koton'a pek çok firma kış için ürettiği şapka modelleri ile tam da bu filmdeki gibi 70'lerin kadınsı ruhunu yakalıyor.

 Altın çocukların vazgeilmez aksesuarları da elbette ki altın renkteki küpe ve uzun, özgürce parıldayan kolyelerden oluşuyordu...


 Filmde 70'leri yansıtan ekip deniz kıyafetlerinde de hayli başarılı işler çıkartmış...
                                               Disko topları ve pullar her yerde!
 

 

 70'leri gerçek anlamda yaşamak ve etrafınızdakilere yaşatmak için evde dahi olsanız stilinizi bırakmamalısınız. En azından içiniz başka bir yılı anlatıyor olsa bile saten sabahlığınız üstünüzde olsun...
 70'lerde hem manto hem de kıyafet modellerinde incecik beller ön planda. Etek boyları gititkçe kısalır. Ve etek boyları kısaldıkça kloş kesimler, uzadıkça derin yırtmaçlar ön plana çıkar. Pantolonların rengi ya da kumaşı ne olursa olsun paçalar ispanyol gelir. Desen ve renk cümbüşü içinde dolaşan kadınların üstünde siyahıgörebilmekse neredeyse imkansızdır.
 
Tüm bu kıyafetlerle birlikte 1970'lerde günümüzden çok daha açık giyindiklerini söylememizde bir sakınca yoktur herhalde. Bir de kadınsılığı ve güzelliği vurgulamak için kıyafet ve aksesuarların yanı sıra hacimli saçlar şart!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder